Гедеон Рихтер произвежда повече от 200 лекарства.  Те включват оригинални, генерични и лицензионни продукти, които осигуряват ефективно лечение в почти всяка терапевтична област. Компанията се фокусира върху разработването и производството на продукти за гинекологична, сърдечно-съдова и централна нервна система.  


Гинекология

Гинекологията е терапевтичнаобласт, върху която Рихтер се фокусира. Компанията има няколко десетилетия несравним опит в тази сфера. Първите стероидни екперименти са били проведени от основателя – самият Гедеон Рихтер. Нашата компания е първата, която пуска на унгарския фармацевтичен пазар контрацептив през 1966 г.

Благодарение на последните разработки, Рихтер има едно от най-големите продуктови портфолиа от гинекологични продукти в сравнение с всеки друг, произвеждащ такива.  Като надежден и стабилен партньор, ние считаме, че е важно да предложим решения за най-често срещаните здравословни проблеми и казуси на жените. Нашите гинекологични продукти включват ефективни, модерни и ценово достъпни контрацептиви, спешни контрацептиви, хормонални заместители, фунгициди и медикаменти, използвани за лечение на миома на матката.

Рихтер провежда оригинални изследвания още от миналия век и ние вложихме много, за да създадем цялостно гинекологично портфолио. Важен етап от историята на компанията ни бе, когато през 2010 г. ние отново започнахме оригинални изследвания в областта на гинекологията. Медикаментът, който разработихме за лечение на миома на матката, вече е наличен в много държави по света.


Купувайки продуктовата линия за контрацепция на германската компания Grünenthal, групата Рихтер увеличава присъствието си на западноевропейския пазар, което предоставя на Компанията уникалната възможност да разшири съществуващия си гинекологичен бизнес. Пазарът в САЩ също е важен за износа на гинекологични продукти на Рихтер, тъй като Компанията го снабдява с големи количества на активни субстанции и готови продукти.


Тези стратегически стъпки успешно допълват досега добре познатите гинекологични дейности на Компанията, като ни позволяват да предложим иновативно терапевтично решение за всяка възрастова група.

Нашата цел е да защитаваме здравето на жените и да запазваме качеството им на живот с нашите продукти по целия свят.

Централна нервна система

Продуктите, разработени за въздействие върху централната нервна система, са важна и постоянно растяща част от продуктовата гама на Рихтер. Една от фокусните области на нашите оригинални изследвания на медикаменти е разработването на нови лекарства за централната нервна система.

Един от най-известните оригинални продукти на Рихтер се използва за лечение на хронични нарушения на мозъчната циркулация и е на пазара повече от трийсет години.

В допълнение нашите лекарства за централна нервна система включват анестетици, лекарства против тревожност, хапчета за сън, модерни антиепилептични лекарства, както и медикамент за лечение на невропатична болка.

Стратегическата цел на Рихтер е да осигури непрекъснато разширяваща се продуктова линия в този сегмент. В момента имаме няколко молекули-кандидати, които някой ден ще осигурят ефективно лечение на депресия, шизофрения и други биполярни разстройства.

Кардиология

Сърдечно-съдовите заболявания са една от водещите причини за смърт в световен мащаб, като хипертонията е причина в повече от 75% от случаите. Гедеон Рихтер предлага иновативни възможности за профилактика и лечение на сърдечно-съдовите състояния.

Програмата “Heartbeat” – „Сърцебиене“ илюстрира специалното внимание, което Компанията отделя на лечението на тези заболявания. „Сърцебиене“ изразява ангажираността, която Рихтер чувства към пациентите, както и усилията, с които се опитва да допринесе за ефективността на лечението на сърдечно-съдовите заболявания.

Нашите продукти печелят награди за иновации вече няколко пъти. Тяхната ефективност ги прави част от ежедневието на лекарите в Унгария и на други места. Компанията е лидер в разработването и производството на фармацевтични продукти за лечение на сърдечно-съдови заболявания. Въпреки това непрекъснато разширява обхвата на своите сърдечно-съдови медикаменти и предоставя цялостни терапии.

Нашата цел като унгарски фармацевтичен производител е да подобрим качеството на живот на хората и да лекуваме пациентите с иновативни, ефективни и ценово достъпни продукти.