Начало
   Обръщение
   Нашите продукти
   Здравна информация
   3D разходка
   Видеотека
   За компанията
   Рихтер в медиите
   За контакти
   Лекарствена безопасност
   Новини
   Кариера

www.escapelle.bg
www.lumbago.bg
www.bsobgyn.com
www.nhif.bg
www.bda.bg
www.blskn.org
www.mh.government.bg
GYNAZOL

 

1. Търговско име:Gynazol 20 mg/g vaginal cream= Гиназол 20 mg/g вагинален крем

Качествен и количествен състав: Всеки апликатор съдържа приблизително 5 g вагинален крем. Това количество крем съдържа около 100 mg butoconazole nitrate (бутоконазол нитрат), като общото съдържание е 6 g.

2. Терапевтични показания: Гиназол 20 mg/g вагинален крем е показан за локално лечение на вулвовагинални гъбични инфекции, причинени от Candida albicans. Диагнозата трябва да бъде потвърдена посредством микроскопско и/или културално изследване на вагинална цитонамазка.

3. Дозировка и начин на приложение: 5 g крем съдържат около 100 mg butoconazole nitrate. Препоръчваната доза е прилагане на един пълен апликатор с крем (приблизително 5 g) интравагинално по което и да е време на деня (за предпочитане вечер). Данни за опаковката. Гиназол крем е напълнен в апликатор от полипропилен с натурален цвят. Всеки пълен апликатор е поставен в полистиренов контейнер, който е обвит в ламинирано пликче. Пликчето е поставено в сгъваема картонена кутия.

4. Противопоказания: Свръхчувствителност към лекарственото вещество или към някоя от помощните съставки на Гиназол 20 mg/g вагинален крем. Специални предупреждения и специални предпазни мерки при употреба. Ако клиничните симптоми продължават, трябва да бъде повторено микробиологичното изследване за изключване на други патогени и потвърждаване на първоначалната диагноза. Ако по време на употребата се съобщава за чувствителност или раздразнение, лечението трябва да бъде прекратено. След лечение с Гиназол 20 mg/g вагинален крем за период от три дни не е препоръчително да се прави вагинална промивка или отмиване на крема от влагалището заради продължителното действие на вагиналния крем. Поради същата причина трябва да се избягва полов живот в продължение на три дни след неговото приложение. 

5. Лекарствени и други взаимодействия: Гиназол 20 mg/g вагинален крем съдържа минерално масло. От минералното масло могат да омекнат латексови или гумени изделия като презервативи или влагалищни противозачатъчни диафрагми; поради това използването на тези средства не се препоръчва до 72 часа след прилагане на Гиназол 20 mg/g вагинален крем. Бременност и кърмене. Приложението на вагиналния крем Гиназол при бременност се препоръчва само при решение на лекаря, че възможната полза надвишава потенциалния риск за плода. Ако се прилага по време на бременност, е необходима извънредна предпазливост при използването на апликатора за предотвратяване на възможността от механична травма.Кърмене. Трябва да се проявява повишено внимание, когато лекарството се прилага при кърмещи майки. Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини. Гиназол 20 mg/g вагинален крем не повлиява способността за шофиране или работа с машини. Нежелани лекарствени реакции. Парене, сърбеж, раздразнение и оток, болки или спазми в областта на корема или таза. При контролирани клинични проучвания само 5% от 314 пациентки, лекувани с Гиназол 20 mg/g вагинален крем за 1 ден, са съобщили за нежелани реакции, като само при 1% от пациентките оплакванията са счетени за свързани с лечението.

 

 

 

files/pill-blue.png

Брошура с информация за вулвовагиналната кандидоза можете да свалите тук

 « обратно към продуктов лист